Offerte Brochure

Matensestraat 50
6669 CJ Dodewaard
0488 754 101
info@buntlichtstraten.nl

Lichtstraat in een stal

Bunt Lichtstraten is de expert in op maat gemaakte systemen voor natuurlijk licht en ventilatie. Elk project krijgt een unieke aanpak. Met onze speciaal ontworpen lichtstraten verzekeren we dat je stal, loods, hal of schuur voldoende natuurlijk daglicht ontvangt en, indien nodig, effectief wordt geventileerd.

Lichtstraat in een stal

Het nut van een lichtstraat in een stal

Het hoofddoel van een lichtstraat is het verhogen van natuurlijke licht- en luchtstroming in de stal. Maar lichtstraten brengen nog meer voordeel met zich mee. Ze bieden licht vanuit de nok, wat leidt tot een gelijkmatige verspreiding van licht en een besparing van elektriciteit in de stal. Maar dat is niet de enige verduurzaming, het werkt ook isolerend en verkoelend.

Waarom Bunt?

Gespecialiseerd in lichtstraten

1 partij van A tot Z

Eigen materieel

Gemak en zekerheid

Wereldwijd
actief

Wel of geen ventilatie?

We installeren meestal systemen die zowel verlichting als frisse lucht bieden, hoewel opties voor enkel lichtstraten zonder ventilatie ook tot de mogelijkheid behoren.

Wat zijn de voordelen van ventilatie in de stal?

  • Temperatuur en vochtigheidscontrole: warme en vochtige stal zorgt voor vermindering van eetlust en lagere melkproductie.
  • Betere stalklimaat: zonder ventilatie is de kans op ziekte voor mens en dier groter. Ventilatie zorgt voor verse lucht toevoer en voorkomt ophoping van stof en ziekteverwekkers
  • Vermindering stress bij dieren: een comfortabel binnenklimaat vermindert stress bij dieren.
  • Verbetering werkomgeving: voor de mensen die in de stal werken zorgt ventilatie voor een vermindering van gezondheidsrisico’s.
  • Verhoging levensduur van de stal: door vermindering van vocht en ophoping van schadelijke stoffen wordt de levensduur verlengd.

Kortom ventilatie in stallen speelt een belangrijke rol in het handhaven van een gezonde en productieve omgeving voor mens en dier.

Lichtstraat in een stal 2

Twee types lichtstraten

Bunt heeft 2 types lichtstraten voor stallen: opaal of helder. Deze zijn qua prijs vergelijkbaar, maar hebben andere eigenschappen en daardoor specifieke voordelen.

Heldere lichtstraten in de stal zorgen voor meer licht en bieden een fellere, directere verlichting. Dit heeft daarom een energiebesparend voordeel op verlichting.

Opale lichtstraten houden de stal koeler, en laten zachter, minder intens licht door. Dit geeft een gelijkmatiger verspreiding van licht in de stal en het isoleert beter dan heldere lichtstraten.

We adviseren je graag over de meest geschikte keuze voor jouw situatie.

Alles onder één lichtdak

Heeft de stal een asbestdak dan mogen er geen lichtstraten of zonnepanelen geplaatst worden. Als er in het asbestdak geboord wordt of als het beschadigd raakt en afbrokkelt, komen er giftige gassen vrij.

Bunt kan echter met haar zusterbedrijven Bunt Asbestsanering en Bunt Montage het hele project verzorgen van A tot Z. Eén aanspreekpunt wat de efficiëntie ten goede komt.

Benieuwd naar lichtstraten op jouw stal? Vraag dan een offerte aan of bel ons voor een afspraak.

Onze meest recente projecten

Zoeterwoude

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Zoeterwoude, Nederland

Zeewolde

Dakrenovatie
Dakrenovatie te Zeewolde, Nederland

Texel

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Texel, Nederland

Roosendaal

Dakrenovatie van 1065M2
Dakrenovatie van 1065m2 te Roosendaal, Nederland

Een offerte nodig voor een project?

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Moet dak gerenoveerd worden?
Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.