Offerte Brochure

Matensestraat 50
6669 CJ Dodewaard
0488 754 101
info@buntlichtstraten.nl

Lichtstraat zadeldak

Bunt Lichtstraten, kunnen uitstekend op een zadeldak. We zijn expert in het plaatsen van lichtstraten voor agrarische gebouwen zoals stallen maar ook industriële gebouwen zoals loodsen of utiliteitsgebouwen zoals scholen. Het ligt uiteraard aan de situatie welke vorm van lichtstraat het beste passen. We hebben namelijk zadeldak lichtstraten met en zonder ventilatie. Met ventilatie is dit met name geschikt voor een goed klimaat in het gebouw. Zoals bij stallen voor het welzijn van het vee en van de mensen die in de stal werken. Maar ook zonder ventilatie zorgen lichtstraten voor natuurlijk daglicht. Bunt maakt voor elk project alles volledig op maat.

Lichtstraat op een zadeldak

Twee typen lichtstraten voor een zadeldak

Voor een zadeldak kan gekozen worden voor een heldere- of opale lichtstraat. Opale lichtstraten zijn niet doorzichtig maar melkwit. Het voordeel is dat opaal een betere isolerende werking heeft. Daardoor blijft het in de zomer koeler. Het nadeel is dat ze een lagere lichtopbrengst hebben dan de heldere versie die het maximale daglicht binnen laat. Welke lichtstraten het beste zijn is net als bij ventilatie afhankelijk van de situatie. Dat geldt ook voor de lengte van de lichtstraat op het zadeldak.

We zijn gespecialiseerd in lucht- en lichtoplossingen maar ook ervaren als het gaat om uitstraling van het pand, we adviseren je dan ook graag.

Waarom Bunt?

Gespecialiseerd in lichtstraten

1 partij van A tot Z

Eigen materieel

Gemak en zekerheid

Wereldwijd
actief

Zadeldak met asbest? Wat nu?

Veel van onze klanten hebben nog een asbest zadeldak. Hierop kan geen lichtstraat worden bevestigd omdat met boren de schadelijke stoffen vrijkomen van het asbest.
Ons gecertificeerd zusterbedrijf Bunt Asbestsanering kan het asbest van het zadeldak verwijderen, inclusief sloopvergunning en benodigde rapportages en controles volgens wetgeving. Vervolgens kan het andere zusterbedrijf Bunt Montage het nieuw zadeldak monteren.

Gemak en zekerheid gegarandeerd omdat we één partij zijn die alles van A tot Z uitvoeren met eigen materieel door heel Nederland.

Alles onder een duurzaam dak

Bij een nieuw zadeldak is het goed om gelijk te verduurzamen en daarmee klaar te zijn voor de toekomst. Een lichtstraat draagt bij aan deze verduurzaming doordat ze energiebesparend zijn. Wanneer de warmteweerstand (RC-waarde) twee keer zo hoog wordt met het nieuwe zadeldak is er zelfs energie investeringsaftrek mogelijk. En met het plaatsen van zonnepanelen kan je pand zelfvoorzienend worden wat betreft energie. Met name door het natuurlijke daglicht met lichtstraten is dit een hele goed combinatie.

Nieuwsgierig? Bel ons 0488 745 101 of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Onze meest recente projecten

Zoeterwoude

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Zoeterwoude, Nederland

Zeewolde

Dakrenovatie
Dakrenovatie te Zeewolde, Nederland

Texel

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Texel, Nederland

Roosendaal

Dakrenovatie van 1065M2
Dakrenovatie van 1065m2 te Roosendaal, Nederland

Een offerte nodig voor een project?

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Moet dak gerenoveerd worden?
Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.