Offerte Brochure

Matensestraat 50
6669 CJ Dodewaard
0488 754 101
info@buntlichtstraten.nl

Lichtstraat met ventilatie

Bunt Lichtstraten is gespecialiseerd in het monteren van natuurlijke licht- en ventilatiesystemen. Deze worden voor elk project volledig op maat gemaakt. Een lichtstraat zorgt ervoor dat een stal, hal, loods of schuur genoeg daglicht krijgt en desgewenst goed geventileerd wordt.

Lichtstraat met ventilatie

Waarom een lichtstraat met ventilatie?

Het doel van een lichtstraat is het bevorderen van licht en ventilatie in een stal, hal, schuur of loods. Met een lichtstraat valt daglicht in het gebouw via het dak. Vaak plaatsen we een combinatiesysteem van ventilatie en licht. Bijvoorbeeld in veestallen draagt een lichtstraat met ventilatie bij aan een gezond stalklimaat. Dat is bevorderlijk voor het welzijn van het vee en van jezelf.

Waarom Bunt?

Gespecialiseerd in lichtstraten

1 partij van A tot Z

Eigen materieel

Gemak en zekerheid

Wereldwijd
actief

Ventilatie is belangrijk in een veestal

Een lichtstraat met een goede ventilatie is met name belangrijk in een veestal. Daar wordt het zonder ventilatie al snel warm, benauwd en vochtig. Een warme en vochtige omgeving zorgt voor een verminderde voeropname bij dieren en voor een lagere melkproductie. Als de temperatuur van dieren stijgt, zorgt dat voor stress, rusteloosheid en gezondheidsproblemen. Het gevolg is melkverlies en een verminderde vruchtbaarheid. Ook wordt de weerstand van de dieren verlaagd. Warme en vochtige ruimtes zijn ideale omstandigheden voor bacteriën om zich te vermeerderen. Vee loopt in een slecht geventileerde stal zodoende een grotere kans om ziek te worden. De ammoniakvorming is daar ook hoger, wat de vruchtbaarheid van het vee kan schaden.

Lichtstraat met ventilatie 2

Twee types lichtstraten

Een lichtstraat met ventilatie wordt opgebouwd uit polycarbonaat lichtplaten. Laat je door ons een lichtstraat met ventilatie in je stal, loods of hal plaatsen, dan heb je keuze uit twee types: opale of heldere lichtplaten. In prijs verschillen ze niet, maar ze hebben wel ieder hun eigen voor- en nadelen. Heldere platen hebben bijvoorbeeld een hogere lichtopbrengst. Bovendien is het licht directer en feller. Opale platen houden de ruimte juist koel. Er komt minder fel en rustiger licht doorheen en gevoelsmatig wordt dat beter door de hele ruimte verspreid. Ook hebben opale platen een betere isolerende werking. We geven je graag advies over de beste oplossing voor jou.

We willen je ontzorgen

We vinden het belangrijk om je zoveel mogelijk te ontzorgen. Vanaf het begin denken we daarom mee over welk type lichtstraat het beste bij je past of bij je dak (platdak of zadeldak). Door onze ervaring in de agrarische sector kunnen we je van goed advies voorzien. Voor vragen zijn we altijd goed bereikbaar. We beschikken over een eigen montageteam en materieel. Zo waarborgen we de kwaliteit van ons werk en kunnen we snel schakelen. Bovendien werken we met betrouwbare leveranciers. Ook voor het verwijderen van asbestplaten en montage kun je bij ons terecht.

Onze meest recente projecten

Zoeterwoude

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Zoeterwoude, Nederland

Zeewolde

Dakrenovatie
Dakrenovatie te Zeewolde, Nederland

Texel

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Texel, Nederland

Roosendaal

Dakrenovatie van 1065M2
Dakrenovatie van 1065m2 te Roosendaal, Nederland

Een offerte nodig voor een project?

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Moet dak gerenoveerd worden?
Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.