Offerte Brochure

Matensestraat 50
6669 CJ Dodewaard
0488 754 101
info@buntlichtstraten.nl

Lichtstraat op een plat dak

Wanneer je overweegt op jouw gebouw met een plat dak een lichtstraat te laten installeren ben je bij Bunt Lichtstraten aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in agrarische gebouwen, industrie (fabrieken en opslagloodsen) en gebouwen voor commerciële doeleinden zoals kantoren, garages maar ook ziekenhuizen.

Lichtstraat op een plat dak

Wij adviseren je graag

Er zijn namelijk verschillende aspecten om rekening mee te houden: 

  • Plat dakconstructie: Kan het gewicht van de lichtstraten gedragen worden door het platte dak? Juist bij platte daken omdat deze daken minder gewicht kunnen dragen dan schuine.
  • Waterdichtheid: Omdat platte daken gevoeliger zijn voor waterophoping, is een goede waterdichtheid essentieel. De lichtstraat moet goed afgesloten zijn en waterdicht om lekkages te voorkomen
  • Isolatie: goede isolatie is belangrijk om warmteverlies in de winter en hitte in de zomer te voorkomen. Als de warmteweerstand (RC-waarde) door de lichtstraat twee keer zo hoog wordt kan er energie investeringsaftrek worden aangevraagd.
  • Installatie en onderhoud: Bunt is een betrouwbare en ervaren installateur en kan je advies geven als het gaat om onderhoud om de levensduur van je lichtstraat te verlengen.
  • Regelgeving en bouwvoorschriften: Vaak zijn er voor gebouwen lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen. Bunt kent vele van deze beperkingen en specifieke eisen en houdt hier rekening mee met ontwerpen van de lichtstraat.

Waarom Bunt?

Gespecialiseerd in lichtstraten

1 partij van A tot Z

Eigen materieel

Gemak en zekerheid

Wereldwijd
actief

Waarom Bunt voor een lichtstraat op een plat dak?

We bekijken de situatie van het platte dak kritisch. Daarnaast helpen we je met de keuze van de lichtstraat. Moet er 100% daglicht naar binnen schijnen of is juist de isolerende werking van belang?

Afhankelijk van je wensen weten wij dan of we een heldere of opaal lichtstraat moeten aanbevelen. Moet er geventileerd worden? Om gezondheidsredenen bijvoorbeeld bij stallen, loodsen en garages is een goede ventilatie een must.

Daarnaast maken we de lichtstraten op maat waarbij we rekening houden met de stijl van het gebouw of de gewenste uitstraling. De vorm van de lichtstraat op het platte dak kan namelijk van pyramide, punt, koepel tot vlak. Ook behoord iedere afmeting (mits de constructie het gewicht kan dragen) tot de mogelijkheid.  

Bevat je platte dak misschien asbest?

Als het gebouw van voor 1994 is, is het aannemelijk dat het platte dak asbest bevat. Op een plat asbest dak kan geen lichtstraat wordt geïnstalleerd. Bij het monteren komen namelijk vezels vrij die ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Maar geen nood, ons zusterbedrijf Bunt Asbestsanering helpt je van onderzoek tot rapportage, sloopvergunning en de vereiste controles. Mocht er dan ook een nieuw constructie van het platte dak nodig zijn kan Bunt Montage het gehele dak vervangen inclusief de lichtstraten.

Wel zo handig, één partij van A tot Z, één aanspreekpunt, gemakkelijk en jij hebt zekerheid van snelheid, lage kosten en kwaliteit.

Graag een afspraak maken? Bel ons op 0488 745 101 of vraag een offerte aan via ons formulier.

Onze meest recente projecten

Zoeterwoude

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Zoeterwoude, Nederland

Zeewolde

Dakrenovatie
Dakrenovatie te Zeewolde, Nederland

Texel

Dak- en gevelrenovatie
Dak- en gevelrenovatie te Texel, Nederland

Roosendaal

Dakrenovatie van 1065M2
Dakrenovatie van 1065m2 te Roosendaal, Nederland

Een offerte nodig voor een project?

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Moet dak gerenoveerd worden?
Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.